טיפול בקונטקסט תרבותי

טיפול בקונטקסט תרבותי

מדינת ישראל מאופיינת מאז ומתמיד במזוג גלויות על הרגליה, אמונותיה ומנהגיה השונים. חלק מאוכלוסיות אלה שומרות על המקורות התרבותיים ועל זהותם הנבדלת בקפדנות לאורך השנים , על כן החברה הישראלית מורכבת מערב רב של קבוצות אנושיות כגון: יהודים , ערבים, חרדים, דרוזים , צ'רקסים ועוד, כשבתוך אוכלוסיות אלו יש גם תתי קבוצות (יהודים חילוניים, דתיים לאומיים, חרדים, ערבים מוסלמים, ערבים נוצרים, ועוד ועוד).

טיפול בקונטקסט תרבותי לוקח בחשבון ומחשיב כנתון חשוב מאוד את הרקע התרבותי-חינוכי ממנו מגיע המטופל ובו בזמן מתמקד בצרכים האנושיים-ריגשיים ונפשיים שהם משותפים לכולנו כבני האדם . 

טיפול בקונטקסט תרבותי

במילים אחרות הטיפול מתמקד במה שמשותף ואוניברסלי לכולנו כבני אנוש תוך כבוד מלא של מה ששונה ואחר.

טיפול בקונטקסט תרבותי מתנהל לעיתים קרובות כטיפול קבוצתי בו הדגש הוא על ללמוד להכיר ולכבד את השונה, לתקשר טוב יותר ואולי גם לגשר על הפערים. 

בקליניקה שלי אני מציעה  גירסה של טיפול אינדיוידואלי שמטרתו לעזור לפונים ללמוד לחיות עם המשמעות שטמונה בלהיות "אחר", לעיתים לא "שייך" ומעת לעת גם להרגיש יחס דו-ערכי (אמביוולנטי) כלפי קבוצת השייכות הטבעית או כלפי קבוצות אחרות בחברה.

הניסיון שלי כמטפלת

כפסיכולוגית חינוכית שעבדה בערים שונות בארץ ועם מגזרים שונים , נחשפתי למגוון רחב של תרבויות מינהגים ואמונות, אותם למדתי להכיר , להבין ולכבד . צברתי ניסיון טיפולי עם האוכלוסיה החרדית, עם המגזר הערבי על גווניו השונים ועם העדה הצ'רקסית. השוני התרבותי-אמוני מרתק אותי והינו קרוב לליבי, בהיותי בעצמי עולה חדשה שעלתה לארץ לפני למעלה מ40 שנה מצ'ילה. תחושת השונות והקושי להרגיש שייכת ליווה אותי שנים רבות והשאיר בי רגישות ואכפתיות מיוחדת  לגבי ההקשר התרבותי בו אדם צומח והיכולות או הקשיים שהם מציבים בפני בן אדם בבואו להסתגל למציאות חדשה. כפסיכולוגית קלינית התאפשר לי להכיר היכרות יותר אינטימית את הלבטים והקונפליקטים הפנימיים שמעסיקים מגזרים שונים וגיליתי עד כמה המפגש האנושי-טיפולי הבילתי אמצעי מצליח לעתים קרובות לרכך ואף לפתור סוגיות שנראו בלתי פתירות. אשמח לעמוד לרשותכם.

טיפול בקונטקסט תרבותי